Всички  искаме възможно най-добър живот за нашите деца. Искаме да

...
Всички  искаме възможно най-добър живот за нашите деца. Искаме да
Коментари Харесай

5 разговора на родителите, които не са за ушите на детето

Всички  искаме допустимо най-хубав живот за нашите деца. Искаме да им осигурим такива условия, че да се усещат сигурни и спокойни.
Въпреки това, от време на време подценяваме един от основните детайли - връзката с колегата.
Погледнете и преоценете връзките си със брачна половинка или колегата си, с цел да сте сигурни, че ще моделирате допустимо най-хубавото държание у децата. Защото, бе с цел да си давате действителна сметка за метода, по който взаимодействатe между тях в наличието на децата си, вие оказвате голямо въздействие върху това по какъв начин те гледат на света, по какъв начин гледат на себе си и по какъв начин ще вървят по пътя напред...
Ето някои неща, които двойките вършат, а те в действителност вредят на децата.
Анализират ги експерти пред The Huffington Post.

5. Карат се пред децата

Споровете и кавгите са естествена част от всяка връзка. Обаче има време и място за това.
Експерти напомнят, че разпалените разногласия пред децата ги карат да се усещат доста неловко и несигурни.
Хлапетата имат друга позиция за това какво се споделя по време на спор и са доста чувствителни към мощните ударения и думите, които се разменят. Те постоянно считат, че борбите сред мама и баща са „ по тяхна виновност “ и това ги разстройва и ги кара да се самообвиняват за протичащото се.

4. Разговори за проблеми на растежа

За родителите е мъчно да намерят „ скрито “ място, когато имат да разискват значими тематики. Разбира се, доста неща се разискват пред децата.Има обаче тематики, за които дискретността е доста значима.
Не е нужно да вземем за пример децата да чуват за брачните ви проблеми, за напрежението в офиса, за произшествия в света, който не е изключително несъмнено място.
Хлапетата би трябвало да имат късмет да видят живота през благополучен обектив, без разногласия за финанси и без да се товарят с грижите на възрастните.

3. Спорове да родителските отговорности

Не постоянно има баланс сред отговорностите на мама и баща вкъщи. Всеки има разнообразни отговорности, а изясняването кой има по-голям принос, не трябва става да е пред децата. Защото те вземат решение, че са в тежест и са източник на спомагателни проблеми.
Нали не бихме желали да ги товарим с сходна виновност?

2. Да крепите несполучлив брак, да говорите неприятни неща за колегата си

Връзките са сложни и сложни. Има несполучливи бракове,  а с течение на времето някои връзки стават токсични. Важно е да знаете по кое време да дръпнете щепсела в такава връзка, която не е здравословна за децата.
Напускането на колегата е надалеч по-лесно и по-добро за децата, в сравнение с непрекъснатият им тормоз в сходна среда.

1. Да подценявате и да не приемате възпитателния метод на другия

Не постоянно сме съгласни с метода, по който нашият сътрудник подхожда към родителството.
Въпреки че може да сте изрично несъгласни, не го правете притежание на детето. Нека тези разногласия и разяснения не се водят пред хлапетата. Ако вие подронвате престижа на таткото /майката, това ги поставя  в позиция до избира – кой от двамата е прав. А това е незаслужено и изключително нездравословно.

Новите родителиhttps://www.noviteroditeli.bg/da-pogovorim/vsichki-vzrasti/5-razgovora-na-roditelite-koito-ne-sa-za-ushite-na-deteto

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР